Naša ekipa družila se danas sa korisnicima Dnevnog centra Udruženja „Neven“. Kako i uvijek srećni su i uzbuđeni kada im neko dođe u goste. Ovih dana puno posla imaju pri izradi unikatnih korpica od papira.

Sve se, kako kaže Arijana, mora završiti do Vaskrsa. – Pravim ih od papira, pa ih kasnije farbam. To mi je baš zanimljivo, a korpice će nam poslužiti kako bi u njih poredali jaja koja budemo farbali za Vaskrs – kaže ona.

Njen drugar Nebojša obožava kreativne radionice u Dnevnom centru. Tu je, kako kaže, stekao puno drugara. – Svašta pravimo, a ja volim da izrađujem nakit. Ovih dana napravio sam narukvicu i jednu ogrlicu – priča Nebojša.

Vesna Berić, predsjednik ovog udruženja, kaže da je osobama sa smetnjama u razvoju najbitnije da se osjećaju prihvaćeno i voljeno, te da ravnopravno budu dio zajednice u kojoj žive. – Njima ove radionice puno znače. Dan im je ispunjen. Trudimo se da njihovo slobodno vrijeme iskoristimo na najbolji mogući način. U Dnevnom centru trenutno je 34 korisnika, a sa njima svakodnevno rade stručna lica – kaže Vesna.

Tu su i svakodnevne aktivnosti na otvorenom, izleti, a ovog ljeta planiraju i odlazak na more. U okviru ovog udruženja djeluje Savjetovalište za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju i njihove roditelje, koje za sada okuplja 25 djece i isto toliko roditelja.

M.Šodić

PrethodniPronađeno beživotno tijelo
SlijedećiPronađeno beživotno tijelo Damira Ćordića