5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

NIJE USVOJEN IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU BUDŽETA U PRVOJ POLOVINI GODINE

Najnovije vijesti

Sa 18 glasova protiv, 10 za  i jednim suzdržanim, na današnjem skupštinskom zasjedanju nije prošao Izvještaj o izvršenju budžeta grada Prijedora za prvih šest mjeseci ove godine. Dokument je odbijen nakon nešto duže rasprave. Iz ovog dokumenta nije se moglo jasno  vidjeti kako se troši novac građana, te kao takav nije mogao ni biti prihvaćen, kažu iz skupštinske većine.

– U samom izvještaju bilo je dosta stavki koje su bile nejasne, koje nisu bile razrađene. Smatramo da je neophodno da znamo kako se novac troši, a to nije bilo tako u izvještaju. Samim tim, nismo mogli prihvatiti takav izvještaj – rekao je šef Kluba odbornika SNSD-a Dalibor Pavlović.

Odluka o neusvajanju izvještaja donesena je prije zasjedanja, smatra Biljana Malbašić, šef Odjeljenja za finansije. –  Izražavam zadovoljstvo izvršenjem budžeta u prvoj polovini godine. Obezbijedili smo finansijsku stabilnost, pozitivan rezultat poslovanja. Obezbijedili smo nesmetan nastavak rada do kraja godine. To što odbornici nisu to razumjeli, ili nisu htjeli, to je njihovo pravo –  rekla je Malbašićeva.

I ovim se pokazuje da Skupština u zadnje vrijeme često donosi odluke koje su nejasne i neregularne stvari, smatra gradonačelnik Milenko Đaković. On je dodao da je u pitanju dokument koji je pokazao da je i u prvih šest mjeseci održana finansijska stabilnost u Prijedoru. – Izuzetno sam zadovoljan da je grad Prijedor, i u ovim složenim uslovima, i na pola godine poslovao u suficitu sa nekih 189.000 KM. Sve što je bilo moguće je izvršeno i prema korisnicima budžeta, a i u skladu sa amandmanima koje su odbornici usvojili – naveo je Đaković.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!