Nakon višesatnog zasjedanja i skupštinskih pauza, odbornici prijedorske Skupštine nisu usvojili Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Prijedor za prošlu godinu. Za je bilo šest odbornika, jedan suzdržan, a 18 protiv.

-Ja samo želim naglasiti da je značajan dio sadašnje skupštine većine cijelu 2018. godinu učestvovao u radu svih službi Gradske uprave, zajedno smo usvajali dokumente, zajedno izvršavali projekte i svi su znali kakva je situacija. Ali, u skladu sa političkim promjenama skupštinske većine, odjednom su oni koji su podržavali gradonačelnika, promijenili mišljenje, kao da nisu učestvovali u svemu tome. Iz mog ugla, bez obzira na sve kao gradonačelnik, ja sam izuzetno zadovoljan sa svim što je urađeno prošle godine i zahvaljujem se svim kolegama u GU Prijedor, koji su radili na brojnim projektima suočeni sa raznim problemima, problemima tendera, koji su remetili uslove za rad i funkciju GU u mnogim elementima. Sve ono ostalo što je bilo moguće i što se ticalo GU Prijedor je izvršeno, a nije izvršeno ono što se tiče republičkih organa za koje smo imali obećanje da će biti izvršeno: regulacija rijeke Miloševice, izgradnja kružnog toka na ulazu u Prijedor i ostalo – rekao je gradonačelnik, Milenko Đaković.

Ovo je samo upozorenje gradonačelniku, kažu u SNSD-u i DF-u.

-Skupštinska većina, ljudi koji su okupljeni oko nove ideje, Izvještaju o radu gradonačelnika su dali „žuti karton“. Ovo je upozorenje da gradonačelnik mora raditi u skladu sa svim zakonskim aktima i u skladu sa odlukama Skupštine. Jer, uvijek ćemo raditi za dobrobit svih naših građana, koji su nam dali povjerenje – rekao je šef Odborničkog kluba SNSD-a, Dalibor Pavlović.

-Ja sam u svom dosadašnjem radu u ovoj Skupštini više puta ukazivao na kršenje skupštinskih odluka, neizvršavanje skupštinskih odluka, akata, izmjene programa koje Skupština donese od strane gradonačelnika i GU Prijedor. Glavna služba za reviziju je podcrtala u svom izvještaju sve ono što ja godinama ovdje nagovještavam, a ovo je bila prilika da se gradonačelnik upozori i da se te stvari u narednom periodu pokušaju ispraviti – rekao je odbornik Demokratske fronte, Mirsad Duratović.

Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas prijedlog odbornika DF-a Mirsada Duratovića da izvještaje o radu javnih ustanova lokalnom parlamentu podnose direktori tih ustanova, a ne načelnici resornih odjeljenja. Usvojen je i zaključak na prijedlog SNSD-a da se održi tematska sjednica o poplavama. Nastavak 24. sjednice Skupštine grada Prijedora je 11. juna.

M.Šodić

PrethodniTokom poplava vatrogasci pokazali nivo profesionalizma
SlijedećiPoziv za školu glume