6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

NIKOLA IVKOVIĆ NA BOKSERSKOJ REVIJI U MOSKVI

Najnovije vijesti

Ivković je deset godina truda uložio u treniranje boksa, a onda je, kao dar za uloženi trud, stigao poziv iz Rusije da, kao jedini odabrani bokser iz BiH, vještine olimpijskog „otvorenog“ boksa pokaže na reviji škole sporta u Moskvi.

ivkovic-na-vaganju
danas na vaganju, Roman Seliverstov i Nikola Ivković

– Sanjao sam da odem vani, u neku drugu državu, i taj san mi se napokon ostvario. Boksovaću u velter kategoriji. Za protivnika u šest rundi imam domaćeg borca, Romana Seliverstova. Očekujem pobjedu – kaže Nikola i dodaje da je u karijeri imao preko sedamdeset borbi, mnogo pobjeda, nešto malo poraza, ali i mnogo povreda.

nikola-ivkovic-boks-je-moj-zivot– Najviše su „pucale“ arkade. Jednom, čak, pet puta u mjesec dana. Bilo je i grčeva prstiju, ali idemo dalje. Boks je moj život i bez njega ne mogu – iskren je mladi prijedorski bokser koji ima ogromnu podršku porodice, svog trenera, matičnog kluba, djevojke i prijatelja. Ali zato nema sponzora.

–  Zasad me niko ne finansira. Sve moram sam. Sreća pa ovaj put boravak u Moskvi plaćaju Rusi. Nešto malo za džeparac, tek toliko da mi se nađe za put, dobio sam od vlasnika jednog prijedorskog kafića. I to je sve – kaže Nikola koji one koji su ga gledali u ringu, po stilu borbe i srčanosti kojom boksuje, podsjeća na Marijana Beneša, boksersku legendu iz Banjaluke.

ivkovic-sa-trenerom-duskom-zoricem

Nikola Ivković posljednjih godinu dana trenira u Banjaluci s trenerom Duškom Zorićem u Kik-boks klubu „Sveti Georgije“.

Pripremio: Dragan Stojnić Giga