U organizovanoj policijskoj akciji, lice G. B. iz Ništavaca, a nezvanično saznajemo da je riječ o Goranu Bijeliću (52), uhapšeno je rano jutros, nakon što je pucao ka kući komšija, a kasnije i na policijsku patrolu, koja je, po dolasku na lice mjesta, uzvratila vatru. Sve je urađeno u skladu sa zakonom, precizirao je Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave  Prijedor, a na svu sreću nije bilo povrijeđenih.

Prijedorskoj policiji sinoć oko 20.00 časova prijavljeno je da jedno lice iz Ništavaca, pucanjem iz vatrenog oružja, ugrožava ljudske živote i imovinu. Na lice mjesta odmah je upućena policijska patrola, koja je potvrdila navode iz prijave, te da na porodičnoj kući postoje oštećenja izazvana upotrebom vatrenog oružja. U jednoj prostoriji pronašli su projektil, koji je razbio prozor.

– Nakon prikupljanja preliminarnih podataka, utvrđeno je odakle su došli pucnji, patrola se uputila ka tom pravcu, pozvala lice, vlasnika te kuće, da izađe kako bi utvrdili okolnosti zbog čega je došlo do incidenta. Nakon predstavljanja policijskih službenika, navedeno lice je ispalilo više hitaca prema policajcima, povuklo se u porodičnu kuću i zabranilo pristup. U tom momentu, navedeno lice je bilo samo u kući  – pojasnio je Vujanović.

U ovoj akciji bili su angažovani pripadnici PU Prijedor i Jedinice žandarmerije, a od strane Ministarstva unutrašnjih poslova angažovana je i Specijalna antiteroristička jedinica, kao i pregovorački tim. Nakon blokade terena, koja je trajala više od devet časova, jutros oko 5.30 minuta lice je lišeno slobode.

– Moram pohvaliti policijske službenike koji su bili angažovani na terenu i  iskazali visok stepen profesionalizma, organizovanosti i sadejstva, kako sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom, tako i sa pregovaračkim timom. Najvažnije je da su u ovoj akciji sačuvani ljudski životi – dodao je Vujanović.

Trenutno, na licu mjesta policija obavlja uviđaj. Sve radnje su preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će navedeno lice i biti predato na dalju obradu. Motiv zbog kojeg je pucao biće naknadno utvrđen. Nezvanično saznajemo da je G. B. i ranije imao sličnih incidenata, a navodno zbog određenih psihičkih problema.

M. Šodić

PrethodniEVIDENTIRANA 23 PREKRŠAJA U VEZI SA VANREDNIM STANJEM
SlijedećiTROJE NOVOZARAŽENIH U PRIJEDORU (video)