Prvi noćni “Dukat fit Banjaluka polumaraton” bio je u znaku Prijedorčana Božidara Vujića i Slaviše Bunića, članova tima “Otpisani”. Mladi i perspektivni prijedorski atletičar Božidar Vujić prešao je 21 kilometar i prvi  prošao kroz cilj, a njegov trener i klupski kolega Slaviša Bunić bio je drugi sa zaostatkom od šest sekundi. Vujić je 21 kilometar pretrčao za sat, 12 minuta i 48 sekundi i nadmašio lični rekord od 1 h, 13 min. i 38 sekundi. S tim rezultatom se nalazi na trećoj poziciji najboljih finišera BiH u 2017. godini. On je vicešampion države u toj disciplini, dok je iskusni Slaviša Bunić, šampion BiH na 21 km, na drugoj poziciji najboljih finišera BiH sa rezultatom  jedan čas, 12 minuta i 48 sekundi. Vujić je zadovoljan trkom i dodaje da se nije nadao pobjedi.

– Na samom početku, Bunić i ja smo krenuli jako, i svaki krug (sedam kilometara) nam je bio brži. Bilo je dosta oštrih krivina i to nam je bila prepreka, ali smo na kraju istrčali odlično vrijeme. Realno gledajući, bilo je više favorita, među njima i moj trener Slaviša Bunić, specijalista za duže staze. Od njega sam bolji u disciplinama do 10 kilometara. Ponekad on bude bolji od mene i tu nema ljutnje, jer smo tim i bitno je da napredujemo – rekao nam je Vujić.

Slaviša Bunić ističe da je Vujić, svojom upornošću i jakom voljom, postao jedan je od najboljih mladih atletičara u BiH i regionu. Dodaje da zbog odsutnosti njihovog člana, Saše Dobrijevića, nisu mogli trčati paralelno i štafetu, pa je titula otišla drugoj ekipi.

– Sezonu privodimo kraju, a još nas očekuje ekipno prvenstvo države u krosu gdje branimo titulu prvaka i vjerujem u dobar ishod, jer smo spremniji od prošle godine. Biće tu još poneka trka od kojih i polumaraton u Ljubljani, gdje ću pokušati istrčati najbolje vrijeme u Bosni i Hercegovini za 2017. godinu. Sezonu ćemo završiti više nego zadovoljni i već sad radimo strategiju za novu sezonu – istakao je Slaviša Bunić.

U noćnom polumaratonu učestvovalo je oko 400 trkača iz Čilea, Bolivije, Kolumbije te Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH. Prije glavne utrke, trčali su učesnici od šest do 15 godina (“Junior run”), a zatim je uslijedila utrka na pet kilometara ”Free run” te štafetna utrka. Na svim utrkama, prema riječima direktora polumaratona Vladimira Kuvalje, ukupno je učestvovalo više od hiljadu trkača. Uvjeren je da će iduće godine organizovati trku na 42 kilometra.

M.Bogun

PrethodniU ČETVRTAK PROMOCIJA DOKUMENTARCA „NEBO NAD BJELOVAROM“ (VIDEO)
SlijedećiRUKOMET: „PRIJEDOR”: ORK” BORAC” 24:27 (10:13) (VIDEO)