Svečano otvorena obnovljena područna škola u Koprivni

U prisustvu ministra uprave i lokalne samouprave Lejle Rešić i konzula Republike Srbije Dragana Protića, danas je  svečano otvorena Područna škola OŠ „Desanka Maksimović“ u Koprivni kod Oštre Luke. Škola koja je ranije bila neuslovna za pohađanje nastave, sada ima nov krov, uređene učionice, renovirane toalete i urađenu toplotnu izolaciju. Obnovlјena škola ima veliki značaj za učenike i nastavnike, jer pruža kvalitetne uslove za rad i ugodan boravak u školi, rekao je direktor Područne škole Nikola Vujasinović. Škola je obnovlјena zahvalјujući donaciji Vlade Srbije od 50.000 evra. Načelnik opštine Oštra Luka, Dragan Stanar izrazio je veliko zadovolјstvo zbog pomoći prilikom renoviranja škole.

-Ovo nam puno znači, kao i  spoznaja da nismo zaboravlјeni od strane Vlade Srbije, iako smo na krajnjem zapadu Republike Srpske – dodao je Stanar.

Lejla Rešić, ministarka uprave i lokalne samouprave u Vladi RS

Selo Koprivna kod Oštre Luke, smješteno na samoj granici dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, jedno je od rijetkih u Srpskoj u kojem se svake godine povećava broj učenika, kaže ministarka uprave i lokalne samouprave u Vladi RS, Lejla Rešić.

-Projekcija je da će, za četiri ili pet godina, imati skoro pedeset đaka, što je najlјepša vijest koju možete dobiti u jednoj maloj područnoj školi na početku školske godine. Ovoj školi je zaista bila potrebna sanacija i Vladi RS je drago da su donatori imali taj senzibilitet da ovaj projekat prepoznaju kao nešto čemu treba podrška – dodala je Rešićeva.

Područnu Osnovnu školu „Desanka Maksimović“ pohađa 26 učenika, među kojima je troje prvaka.

 

 

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!