13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

NOVA VEŠ MAŠINA PORODICI MARJANOVIĆ IZ MILJAKOVACA

Najnovije vijesti

Nova veš mašina stigla je danas na adresu dvanaestočlane porodice Marjanović u Miljakovcima. Riječ je o donaciji Crvenog krsta Republike Srpske višečlanim porodicama u ovoj regiji. Mira i Draško Marjanović ponosni su roditelji desetoro djece. Najstarija Dragana završava drugu godinu i upisuje treću na Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci, ostali Marjanovići su osnovci i srednjoškolci, a najmlađi Nenad još nije krenuo u školu.

Žive veoma teško, jedino redovno primanje im je novčana naknada za tuđu njegu i pomoć u iznosu od 80 KM, a ostalo zarade nadnicom. Roditelji nisu zaposleni, bave se poljoprivredom i uzgajaju nešto stoke. Zahvalni su na ovoj donaciji, koja će im dobro doći za njihove potrebe, jer kako kaže majka Mira, stara veš mašina im se pokvarila, pa je morala prati veš na ruke, ali sada će biti dosta lakše.

Nisu bili u mogućnosti da kupe novu veš mašinu, ali zahvaljujući Crvenom krstu RS njihove muke, barem što se toga tiče, su okončane.

slika-ves-masina-marjanovici-web

– U priči sa porodicom Marjanović mi smo došli do informacije da s obzirom na broj članova koji imaju, da će im najviše dobro doći nova veš mašina. Javili smo Crvenom krstu Repubile Srpske koji je upriličio kupovinu nove veš mašine, mi smo danas tu mašinu njima uručili i neka im je sa srećom – rekao je Zoran Veselinoć, sekretar GO Crvenog krsta Prijedor.

U kući Marjanovića mjesečno se potroši šest vreća brašna. Pošto se bliže zimski dani, već razmišljaju kako će nabaviti dovoljno hrane, ali i odjeće i obuće za djecu. Kćerka Jelena i najmlađi sin Nenad imaju zdravstvenih problema, a većinu novca što zarade, otac i majka  moraju da izdvoje za prevoz djece do škole. Kažu, iako imaju dosta školaraca nemaju popust na autobusku kartu do škole.

pripremila: M. Stegić