Novi članovi u radio mreži za opasnost (video)

Tim radio-mreže za opasnost Radio-kluba ”Kozara” iz Prijedora od srijede je brojniji za tri nova člana. Članske knjižice uručio im je gradonačelnik  Milenko Đaković  pohvalivši rad ovog tima  koji djeluje u sistemu Civilne zaštite Prijedor.

Marko Čivčić jedan je od tri nova  član Radio-kluba ”Kozara” uspješno je  prošao  obuku za radio-amatera, ali ga je, kako nam je ispričao, zainteresovala radio-mreža za opasnost jer se radi o humanom gestu, pomoći  ljudima koje je zadesila neka elementarna nepogoda.

-Danas smo dobili kartice Civilne zaštite, tako da ćemo biti u mogućnosti  nesmetano i sa dodatnim znanjem pomagati ljudima koji su ugroženi nekom od elementarnih nepogoda – rekao je Čivčić

Mogu slobodno reći da sam danas jedan od najponosnijih predsjednika radio-klubova u RS zato što smo jedini klub koji ima organizovan tim za opasnost, rekao je Jovica Knežević  predsjednik Radio-kluba ”Kozara”.

-Ja bih želio ovim putem da se zahvalim gradskoj upravi Prijedor na velikom razumjevanju koje ima prema klubu ,,Kozara” , jer su proteklih nekoliko godina gradonačelnik i tim oko njega  prepoznali značaj radio- amaterizma. nastojaćemo da na najbolji način opravdamo povjerenje koje su nam ukazali  – kazao je Knežević.

Grad Prijedor mnogo pažnje posvećuje razvoju Civilne zaštite i sistema za obavještavanje i osmatranje – rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je novim članovima tima za opasnost uručio članske knjižice Civilne zaštite.

-Grad se sprema da bude što obavješteniji, da  informacije dobije na pravom mjestu u pravo vrijeme. U skladu sa tim razvijamo sistem civilne zaštite između ostalog i na ovaj način. Momcima koji se pridružuju ovoj složnoj ekipi koja vrijedno radi u našem prijedorskom klubu ,,Kozara,, čestitam i želim im sretan rad – rekao je Đaković.

Radio-klub ”Kozara” broji  40  članova,a  tim radio – mreže za opasnost čini   10 radio amatera.

P.Š.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!