-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

NOVI DUŠECI ZA PRIJEDORSKU BOLNICU

Najnovije vijesti

Interno odjeljenje prijedorske bolnice “Dr Malden Stojanović“ danas je dobilo 62 nova dušeka. Riječ je o donaciji kompanije „Arselor Mital Prijedor“, i dio je šireg projekta ovog preduzeća koji podrazumijeva nabavku medicinske opreme za potrebe ove zdravstvene ustanove.

Predrag Šorga, predstavnik „Arselor Mitala“

– Na ovaj način željeli smo da pružimo primjer, i pozivamo druge preduzetnike da pomognu bolnici. Jer zdravstvo je nešto što je neophodno svima nama. I ako obezbjednimo dobre uslove, biće lakše i našim doktorima, medicinskim sestrama, ali i svima nama koji na ovaj ili onaj načim moramo doći u bolnicu – rekao je predstavnik „Arselor Mitala“ Predrag Šorga. Vrijednost ove donacije je oko 8.500 KM.

dr Vlado Vujović, načelnik Internog odjeljenja

– Mi smo odjelu imali veliki broj pacijenata koji su bili smješteni na lošim krevetima. To je bio velik problem tim ljudima, jer su su se uz bolest sa kojom se bore morali nositi i sa neudobnošću – naveo je dr Vlado Vujović, načelnik Internog odjeljenja.

On je dodao da se uz bolji komform može ubrzati i samo liječenje.  Direktor bolnice „Dr Mladen Stojanović“ dr Mirko Sovilj zahvalio se na ovoj vrijednoj donaciji.

dr Mirko Sovilj, direktor bolnice „Dr Mladen Stojanović“

– Davno je bilo vrijeme da se dušeci zamjene, i zahvaljujući „Arselor Mitalu“ mi to danas i realizujemo. Ovo je početak ovog programa, jer se nalazimo u situaciji da još oko 300 kreveta treba nove dušeke – izjavio je Sovilj.

On je iskorsitio priliku da pozove i druge privredene subjekte da izdvoje sredstva i pomognu nabavku opreme za prijedorsku bolnicu.  Jer iz vlastitih sredstava bolnica prije svega mora da nabavi lijekove i sanitetski materijal, i sve ono što je potrebno za nesmetan rad, pa malo novca ostaje za neophodnu medicinsku opremu.

Z.J.

foto: Giga