NOVI KABINETI ZA UČENIKE ELEKTRO-TEHNIČKE ŠKOLE (FOTO I VIDEO)

Cijeli sprat prijedorske Elektro-tehničke škole pretvoren je u  kabinete praktične nastave, a time je učenicima omogućena kvalitetnija realizacija nastavnog programa.

Marko Mačkić

Četiri nova kabineta, uz tri već postojeća, značajan su pomak za učenike. Unapređena praktična nastava dodatno je olakšala školovanje. Učenik četvrtog razreda, Marko Mačkić, kaže da je u oblasti elektronike savladao sve neophodno, zahvaljujući dobro opremljenim kabinetima.

Kabineti za mehatroniku, elektroenergetiku i tri radionice svakodnevno omogućavaju kvalitetnu i zanimljivu praktičnu nastavu. Profesor Ilija Matijaš kaže da učenici iz ove škole izlaze spremni za tržište rada.

Ilija Matijaš, profesor

– Ima naših dosta đaka sa smjerom energetike i električara koji su vani u Njenačkoj i sada zovu za neke šeme. Ima ih sigurno pedeset koji rade u inostranstvu. – rekao je Matijaš.

Uprava škole godinama nastoji da za svaki od pet smjerova obezbijedi kvalitetnu praktičnu nastavu u cilju radne sposobnosti i boljeg znanja nakon srednjeg obrazovanja.

Za potrebe Centra za praktičnu nastavu, kojim se može pohvaliti malo koja obrazovna ustanova u regionu, Gradska uprava izdvojila je 8.500 maraka. Elektro-tehničku školu pohađa 419 učenika.

I.Pekarić

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!