Dragutin Rodić biće novi predsjednik Gradskog odbora DNS-a Prijedor, nakon što se prošle sedmice sa tog mjesta povukao Milenko Đaković. Ove promjene, kako ističu u DNS-u su dio priprema za ovogodišnje lokalne izbore.

Kako prenosi “Glas Srpske” Đaković je obrazlažući svoj potez istakao da se sa funkcije predsjednika Gradskog odbora povukao zbog previše obaveza koje ima kao gradonačelnik Prijedora, a i na poziciji šefa  Regionalnog odbora stranke. – Smatram da na mjestu predsjednika treba da bude čovjek koji će se u potpunosti posvetiti svim aktivnostima u kampanji, a ja to u ovom trenutku ne mogu – rekao je Đaković.

Po njegovim riječima, budući predsjednik ima dosta iskustva u stranci u kojoj je od njenog samog osnivanja. Đaković je podsjetio da je Rodić bio dugi niz godina zamjenik predsjednika stranke i generalni sekretar DNS-a  na republičkom nivou, te da je on najprikladnija ličnost za tu funkciju. Promjene u GO DNS-a Prijedor potvrdio je i predsjednik DNS-a, Nenad Nešić riječima da nisu uslijedile kao posljedica potresa u stranci, već kao normalna raspodjela pozicija u stranci.

Podsjećamo, Dragutin Rodić nedavno je podnio ostavku na mjesto generalnog sekretara DNS-a RS, nakon što se sa mjesta predsjednika ove partije povukao Marko Pavić, zbog zdravstvenih razloga.

P.Š.

PrethodniPAKETI S HRANOM ZA 90 ROMSKIH PORODICA (video)
SlijedećiNEĆE BITI ZNAČAJNIH ŠTETA NA OZIMIM USJEVIMA (video)