Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

NOVI PROJEKAT RADI VEĆEG ZAPOŠLJAVANJA

NAJNOVIJE VIJESTI

U prijedorskom Udruženju Roma danas je počela realizacija projekta pod nazivom “Tačan odabir školovanja, ključ za vrata zapošljavanja”, koji će trajati naredna četiri mjeseca i koji je u funkciji većeg zapošljavanja romske populacije na području grada Prijedora.
Predsjednik ovog udruženja Ramo Salešević izjavio je Srni da je cilj projekta da se roditeljima školske djece i omladine romske populacije, kojih ima oko 50, skrene pažnja na važnost uključivanja djece u sistem školovanja.

“Naš je zadatak, osim razgovora sa roditeljima, da pružimo pomoć romskoj omladini pri izboru zanimanja za koje će se školovati u srednjim školama”, naveo je Salešević.

On je dodao da je jedan od ciljeva projekta lobiranje i prema poslodavcima na području grada Prijedora da u toku ove godine zaposle pet Roma sa akcentom na mladima koji su u skorije vrijeme završili srednjoškolsko obrazovanje.

Salešević je istakao da će tokom projekta biti organizovan terenski rad prilikom kojeg će biti posjećeni roditelji koji školuju djecu, a predviđeni su i sastanci sa lokalnim organima vlasti i poslodavcima, a sve s ciljem zapošljavanja mladih Roma.

“Mi u Prijedoru imamo 200 radno sposobnih Roma koje niko ne zapošljava i na tome moramo svi zajedno raditi”, istakao je Salešević.

Projekat finansira Fond za otvoreno društvo BiH u iznosu od 2.800 dolara.

izvor: Srna