20.8 C
Prijedor
Subota, 23 Septembra, 2023

NOVI  STIPENDISTI FONDACIJE “HASTOR” IZ SARAJEVA

Najnovije vijesti

Roditelji 20 osnovaca i srednjoškolaca iz Prijedora i Oštre Luke,  danas su sa predstavnicima Fondacije “Hastor” potpisali ugovore o jednogodišnjem stipendiranju učenika.

Riječ je o Fondaciji sa sjedištem u Sarajevu, koja od 2006. godine stipendira učenike osnovnih i srednjih škola, kao i studente.

Ova fondacija se prvi put pojavila na prijedorskom području sa projektom saniranja nekoliko kuća u Raškovcu, nakon poplava 2014. godine, rekao je predsjednik Skupštine grada Prijedora, Sead Jakupović, te dodao da se tada i upoznao sa osnovnom aktivnošću ove nevladine organizacije-stipendiranjem đaka i studenata.

– Fondacija „Hastor“ prisutna je u skoro svim opštinama i gradovima cijele Bosne i Hercegovine, a stipendira djecu i studente koji postižu dobre rezultate, bez obzira na nacionalnu pripadnost – rekao je Seid Fijuljanin, predstavnik Fondacije, te dodao da trenutno imaju 1.714 stipendista, od kojih je 35 sa prijedorskog područja. Ugovori o stipendiranju potpisuju se na godinu dana: stipendija za osnovce iznosi 100, a srednjoškolce i studente 150 konvertibilnih maraka mjesečno. S. M.