13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

NOVO PSIHOLOŠKO SAVJETOVALIŠTE U PRIJEDORU

Najnovije vijesti

Ako trebate savjetovanje, pružanje pomoći i podrške u teškim životnim situacijama, od sada ćete to moći dobiti u novom psihološkom savjetovalištu „Psiholuminis“, koje je proše sedmice otvoreno u Prijedoru. Psihološko savjetovalište ima za cilj podizanje svijesti o značaju zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja, te pružanje psihološke i psihosocijalne podrške i pomoći svim građanima, a posebno ranjivim i marginalizovanim kategorijama našeg društva.

-U narednom periodu pripremamo različite aktivnosti i projekte iz psihosocijalne oblasti, kao što su različite iskustvene radionice za građane i građanke, ali i pružamo stručnu psihološku pomoć u vidu savjetovanja i psihoterapije za sve one koji se muče sa nekom vrstom psiholoških poteškoća: anksioznost, depresija, različite krize, strahovi, teškoće uklapanja u sredinu, panični napadi, problemi u vezi i tako dalje – ističe izvršni direktor, Maja Zorić.

U Udruženju rade stručno osposobljeni psiholozi i psihoterapeuti, koji mogu da pruže profesionalnu stručnu pomoć i podršku. Na osnovu njihovog dosadašnjeg rada i iskustva, grupa mladih stručnjaka je osjetila potrebu za udruživanjem i osnivanjem jednog ovakvog udruženja, koje će pružiti različite usluge iz domena zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja.

-Naš rad se zasniva na individualnoj, grupnoj psihoterapiji, psihoterapiji parova, psihoterapiji putem skype, savjetodavnom radu, ali u planu su uskoro i seminari, iskustvene radionice za različite kategorije stanovništva, treninzi emocionalne pismenosti, autogeni  trening  i brojne druge aktivnosti. Takođe, uskoro krećemo u realizaciju projekta pod nazivom „Emocionalno opismenjavanje mladih iz ruralnih sredina“ za koji smo dobili sredstva putem  Javnog konkursa  za finansiranje omladinskih organizacija u 2019. godini grada Prijedor – dodala je Maja.

„Psiholuminis“ se nalazi u Prijedoru na adresi Uskočka bb, a više informacija o radu Udruženja možete dobiti putem e-mail adrese psiholuminis@gmail.com , preko FB stranice Udruženja ili lično.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!