18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

NOVO RUKOVODSTVO U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD (video)

Najnovije vijesti

Centar za socijalni rad u Prijedoru ima novog direktora. Ovu dužnost u naredne četiri godine obavljaće Branislav Vujasin, koji kaže da će mu prioritet rada biti pružanje podrške nezaposlenim licima, koja su u stanju socijalne potrebe.

– Jedna od tih ciljnih grupa su djeca bez roditeljskog staranja. Znači, to su djeca koja su odrasla u Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci ili koja se nalaze u hraniteljskoj porodici. Mi toj djeci moramo pomoći, odnosno obezbijediti im zaposlenje, kako više ne bi bili u stanju socijalne potrebe i kako bi se osjećali korisno – istakao je Vujasin.

Takođe, jedan od prioriteta biće obezbjeđivanje novčanih sredstava iz eksternih izvora, odnosno putem domaćih i stranih nevladinih organizacija.

– Druga grupa kojoj ćemo se posvetiti prilikom zapošljavanja su, takođe, lica koja su radno sposobna, a nisu djeca koja su odrasla bez roditeljskog staranaj. Treća grupa lica su djeca sa poteškoćama u razvoju, koja su završili školu u Javnoj ustanovi Centar „Sunce“ – dodao je Vujasin.

Vujasin je na funkciju direktora ove javne ustanove izabran na Skupštini grada, održanoj u julu, a dobio je podršku 19 odbornika, dok su dva bila suzdržana, a jedan protiv.

B.D.