13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

NOVO UDRUŽENJE IZ BORAČKE KATEGORIJE

Najnovije vijesti

U Prijedoru postoji inicijativa za formiranje Udruženja djece poginulih boraca “Nasljeđe”, ali je, još uvijek, većina djece iz ove kategorije zadovoljna radom odbora koji ih okuplja pri Organizaciji porodica poginulih boraca.

Marijana Maričić, član Odbora djece poginulih boraca Prijedor, kaže da ideja o formiranju prijedorskog odbora Udruženja “Nasljeđe”, na čijem čelu se nalazi Saša Pešikan, postoji, ali da još niko nije preuzeo na sebe obavezu osnivača. Djeca poginulih boraca nisu zadovoljna rješavanjem problema sa kojima se suočavaju, a to su, prvenstveno, stambeno pitanje i zapošljavanje, međutim, po riječima Maričićeve, svoja prava i interese mogu bez poteškoća ostvarivati preko sadašnjeg Odbora djece poginulih boraca koji djeluje pri Organizaciji porodica poginulih i nestalih boraca.

Sa sastanka Udruženja “Nasljeđe” u Istočnom Sarajevu
Sa sastanka Udruženja “Nasljeđe” u Istočnom Sarajevu

U saopštenju za medije koje je, ovih dana, uputilo Udruženje djece poginulih boraca ‘’Nasljeđe’’ kaže se da je ova novoosnovana organizacija usvojila plan aktivnosti u narednom periodu po kojem će se ovo udruženje više posvetiti mnogobrojnim aktivnostima na zaštiti prava djece i porodica poginulih boraca, kao i očuvanja tekovina Otadžbinsko-odbrambenog  rata i Republike Srpske.

P. Š.