Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, danas je organizovao tradicionalni prijem za novinare i predstavnike medijskih kuća. On se novinarima zahvalio na dobroj saradnji i objektivnom izvještavanju i istakao da, upravo mediji imaju značajnu ulogu u stvaranju povoljnog ambijenta u gradu. Ipak, istakao je i da pojedini mediji imaju i senzacionalistički pristup, što, prema njegoovm mišljenju nije u redu.

– Mogu reći da imamo korektnu saradnju sa većinom medija, jer Grad Prijedor, kao grad koji teži daljem razvoju, ulaže napore da bi  ono planirano bilo i izvršeno u toku jedne godine. Morao sam se ovaj put osvrnuti na medije  koji ne djeluju u skladu sa novinarskom profesijom. Ipak, generalno, saradnju ocjenjujem kao vrlo dobru – istakao je Đaković.

Da je saradnja gradske uprave i medija dobra potvrdio je i Zoran Sovilj, direktor Informativno-poslovnog centra “Kozarski vjesnik”.

– Mi smo, kao lokalni javni emiter, zadovoljni saradnjom sa lokalnom zajednicom, jer nas oni finansijski podržavaju. Bez toga, mi ne bismo mogli opstati, kao ni drugi javni emiteri u Bosni i Hercegovini. Prema istraživanjima onih koji se time bave, oko 70 odsto finansija lokalni javni emiteri obezbjeđuju iz opštinskih, gradskih ili kantonalnih budžeta. Tako je i kod nas. U prošloj godini je bilo oko 60 odsto sredstava iz gradskog budžeta,  a 40 odsto smo obezbijedili sami – dodao je Sovilj.

Ovo je samo jedan u nizu prijema koje gradonačelnik organizuje povodom novogodišnjih praznika.

B.D.

PrethodniNOVOGODIŠNJI PRIJEM ZA VJERSKE ZAJEDNICE (video)
SlijedećiBarbara Čikić najbolji sportista Prijedora u 2019. godini (video)