Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike vjerskih zajednica. Zajednička ocjena je da su međureligijski odnosi u Prijedoru na visokom nivou, te da treba nastaviti njegovati dobru saradnju vjerskih zajednica sa gradskom upravom.

Novogodišnjem prijemu prisustvovali su predstavnici Islamske zajednice, Rimokatoličke crkve,  Srpske pravoslavne crkve i Grko-katoličke crkve. Gradonačelnik je naglasio da je Prijedor jedna od najmultietničkijih sredina u BiH, dodavši da će se nastaviti na unapređenju dobre saradnja sa vjerskim zajednicama.

– Opšta ocjena je da je Prijedor primjer za druge po ovom pitanju. Sa zadovoljstvom mogu reći da su se svi predstavnici vjerskih zajednica odazvali pozivu i da ćemo nastaviti iduće godine sa daljim poboljšanjem uslova saradnje, ukoliko je to moguće –  poručio je Đaković.

Novogodišnji prijem bio je prilika za uzajamnu razmjenu čestitki i lijepih želјa svima onima koji slave predstojeće međunarodne i vjerske praznike.

Z.J.  

PrethodniZONA „CELPAKA“-KAMEN TEMELJAC ZA „CNC POWER“ (video)
SlijedećiNOVOGODIŠNJI PRIJEM ZA NOVINARE (video)