Radnici prijedorskog komunalnog preduzeća intenzivno kose javne povšine na području grada. Nakon Pećana, slijedi košenje ostalih gradskih površina, dječijih igrališta, kao i trave uz kanal Puharske i Bereka. Ovaj posao ubrzaće nova multifunkcionalna mašina koja je u vlasništvu „Komunalnih usluga“. Direktor ovog preduzeća Dalibor Grabež rekao je da je nabavka mašine koštala 190.000 KM i da su novac u jednakom iznosu obezbijedili Grad Prijedor i „Komunalne usluge“.

„Ovih dana stigla je multifunkcionalna mašina ‘Avant’ koja će služiti za košenje, ali i za druge vrste poslova koje obavlja naše preduzeće. To će svakako podići nivo usluga. Zahvaljujemo se Gradu koji je dao pola sume neophodne za nabavku mašine“, rekao je Grabež.

Šef Odsjeka Komunalne policije grada Prijedora, Miroslav Krneta, kaže da se dvorišta, kao poseban dio drugih površina, moraju održavati u skladu sa standardima urbanog života te da svojim izgledom treba da doprinesu ljepšoj slici  grada. 

“Odlukom o komunalnom redu, predviđeno je da se druge površine moraju redovno kositi. To su travnjaci i dvorišta. Nažalost, u posljednje vrijeme ima više napuštenih imanja gdje su vlasnici umrli, a nije urađena ostavinska rasprava, tako da Komunalna policija ne može pisati rješenja kojima bi naložila vlasniku da taj dio održava”, rekao je Krneta.

B.M.

Prethodni“DANI SPORTA” OD 22. DO 28. AVGUSTA
SlijedećiBEZ STRUJE DIO BUSNOVA