Još jedna osoba iz Prijedora zaražena je virusom korona. Riječ je o medicinskom radniku iz JZU  Bolnica “Dr Mladen Stojanović”, potvrdio je Milenko Đaković, komandant Štaba za vanredne situacije.

– Novozaraženi zdravstveni radnik bio je u izolaciji desetak dana. Prethodno je dva puta testiran i bio je negativan. U ponedjeljak je imao simptome, ponovo je testiran i utvrđeno je da je pozitivan na COVID 19  – objasnio je Đaković.

U Prijedoru je trenutno dvadesetčetvoro oboljelih, petnaest izliječenih, a osam osoba je preminulo od posljedica izazvanih COVID-om 19.

– Pod zdravstvenim nadzoorm je 78 lica, a 1.826 lica je izašlo iz nadzora. Na COVID odjeljenju je 17 osoba, 12 je iz Prijedora, dva iz Oštre Luke i po jedno iz Novog Grada, Kozarske Dubice i Kostajnice. Dva lica su u izolaciji i čekaju rezultat testa – istakao je Đaković.

U protekla 24 časa petoro Prijedorčana sankcionisano je zbog nenošenja zaštitne maske. Đaković se zahvalio lokalnim privredniicma i građanima iz inostranstva koji su Bolnici “Dr Mladen Stojanović” donirali respiratore, bolničke krevete, zaštitne maske i drugu potrebnu medicinsku opremu.

B.D.