U Prijedoru nema novooboljelih od virusa korona, potvrđeno je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije. U lokalnoj COVID bolnici je šest osoba, a za jednu od njih, koja ima respiratornu infekciju, čekaju se rezultati testiranja na korona virus.

– Pacijent je iz Rakelića, a bio je u kontaktu sa klasterom iz Oštre Luke. Po nalazima testova u posljednja 24 sata, 21 osoba je negativna i takođe svi testirani iz Oštre Luke u posljednja 24 sata su negativni – rekao je komandant Štaba, Milenko Đaković.

Pod zdravstvenim nadzorom su 94 osobe i to 67 u kućnoj izolaciji, a 27 u karantinu, dok je njih 1.215  izašlo iz nadzora. I ovog vikenda na snazi je zabrana kretanja van mjesta prebivališta i to od subote od 12 do nedjelje do 18 časova.

– Dozvoljen je boravak u prirodi, ali molim sve građane da se ne okupljaju u grupama, da drže fizičko odstojanje i da nose maske i rukavice, jer je izuzetno važno da ne dođe do prenosa virusa – upozorio je Đaković.

U protekla 24 časa dvije osobe su prekršile zabranu kretanja tokom policijskog časa. Iz Štaba podsjećaju da se redovno vrši dezinfekcija javnih površina i ustanova.

B.D.

PrethodniU NEDJELJU OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE USTAŠKOG ZLOČINA
SlijedećiMerhamet: Podijeljeno 200 paketa pomoći (video)