10.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

NOŽEM I SJEKIROM ISKASAPIO BIVŠU SUPRUGU I NJENOG LJUBAVNIKA

Najnovije vijesti

Alija Hrustić (49), mještanin Kamičana kod Prijedora, jučer,  oko sedam sati ujutro, nožem i sjekirom iskasapio je suprugu Azru Hrustić (35) s kojom nije živio posljednjih nekoliko mjeseci, i Envera Halilagića ( 41) iz Bihaća s kojim je Azru, kako saznajemo  zatekao u spavaćaj sobi. Stravično, dvostruko ubistvo, dogodilo se u Srednjim Jakupovićima, u kući jedne starije, 80. godišnje mještanke o kojoj se Azra, stanujući kod nje s jednim od dvojice svojih sinova,  brinula posljednja dva mjeseca.

Nakon što je ubio suprugu i njenog ljubavnika Alija je otišao prvo kući, gdje je navodno pokušao da se objesi, a nakon što su ga u tom spriječili majka i sin, sam se oko osam sati, prijavio policiji u obližnjem Kozarcu kod Prijedora i priznao šta je napravio. Od mještana saznajemo da su Azra i Alija u braku bili 19 godina. Stekli su dva sina, a ovih dana dijelili su i imovinu. Navodno je ona svoj dio kuće prepisala sinovima, a Alija joj je zauzvrat kupio automobil koji je prije nekoliko dana dovezao kod nje u Srednje Jakupoviće. Ovih dana trebali su i sudski da se razvedu.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka čiji je dežurni tužilac Siniša Marković  uz policijske službenike PU Prijedor  obavio uviđaj na licu mjesta, jučer nisu iznosili detalje ove užasne tragedije. Ipak u neformalnom razgovoru s mještanima i ljudima bliskim porodici saznajemo da se Alija jučer ujutro, dovezao u Srednje Jakupoviće. Došao je navodno po sina s kojim je trebao sjeći šumu. Žena  kod koje je Azra stanovala bila je u dvorištu i pila kafu kad je Alija prošao pored nje i ušao u kuću.

-Popeo se na sprat i valjda nešto čuo u spavaćoj sobi, što ga je nagnalo da se vrati do auta uzme nož i sjekiru i uradi to šta je uradio- kazao je jedan od mještana koji  nije želio da mu se ime pominje u javnosti. Nezvanično saznajemo  da  scene u spavaćoj sobi  podsjećaju na najstrašnije horor filmove. Azra i njen ljubavnik goli i iskasapljeni ležali su u lokvi krvi na krevetu.Na tijelima je bilo više rana od sjekire i noža, a navodno je prvi udarac sjekirom, u potiljak, Alija zadao Enveru. Ispod jednog tijela virila je drška sjekire. Vjerovatno iznenađeni naglim i neočekivanim upadom ljubomornog i pomahnitalog supruga nisu stigli da se odbrane.

Njihova tijela, Azrino na nosilima zamotano u deku i Enverovo u metalnom kovčegu,  jučer su kolima pogrebnog preduzeća  odvezena prema Banjaluci, u Zavod za sudsku medicinu RS-a, gdje će po nalogu tužioca Markovića  biti urađena obdukcija.  Osumnjičeni  za teško ubistvo, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu,  saslušan je jučer upopodnevnim satima u Okružnom, banjalučkom  tužilaštvu gdje je nastavljena istraga  o teškom ubistvu.

Iza Azre i Alije ostala su dva maloljetna sina. Stariji 16 godina i mlađi star oko 14 godina. Staranje o njima, po onom šta smo jučer čuli na licu mjesta, trebao bi preuzeti neko od bliže porodice. Detalja o tom u kakvoj su vezi i koliko dugo  bili Azra i Enver jučer nije bilo. Mještani kažu da ga nisu poznavali.

Uglavnom pred kućom u kojoj se dogodilo teško ubistvo  ostao je  automobil, austrijskih regisatrskih oznaka s kojim se Halilagić  iz Bihaća dovezao u Srdenje Jakupoviće.

Inače, prema zvaničnim informacijama protiv Alije Hrustića ranije je podnesen  jedan izvještaj za nasilje u porodici.

https://youtu.be/2L0Tx7GdCXA

KV

foto: Giga