5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

,,Nuti due” – kvalitet proizvoda na prvom mjestu (video)

Najnovije vijesti

Italijanska firma ,,Nuti due” godišnje proizvede preko milion donjih dijelova obuće koje plasira na domaće i inostrano tržište. Ovu firmu, jedinstvenu po kvalitetu i kvantitetu svojih proizvoda, obišao je gradonačelnik Milenko Đaković.

Marko Nuti, vlasnik firme ,,Nuti Due”

Firma ,,Nuti Due”, kada je počela sa radom 2007. godine, zapošljavala je 12 radnika, danas, nakon 11 godina, u pogonu za proizvodnju donjeg dijela obuće u Rasavcima, zaposleno je oko 200 radnika. Prema riječima vlasnika Marka Nutia, namjera im je da prošire proizvodnju i povećaju broj zaposlenih.

-Trenutno radimo izvoz za Srbiju, Njemačku, Austriju, Italiju i ostale zemlje Evrope i van Starog kontinenta. Zbog velike ponude, klijenti danas na tržištu traže proizvod koji je jako kvalitetan, precizan i dobro urađen. I mi stalno težimo tom kvalitetu i kvantitetu – rekao je Nuti.

Proizvodni pogon obišao je gradonačelnik Milenko Đaković koji je naglasio da je ,,Nuti due” firma koja ide u pozitivnom smjeru, uz mogućnost daljeg proširenja.

Milenko Đaković, gradonačelnik

– Naš princip u budućnosti biće baziran na tome da firme koje ovdje dolaze imaju doobuku i preobuku radne snage u pogonima koji funkcionišu i van Prijedora u drugim zemljama, a onda ćemo nastojati da se to sve involvira u gradu Prijedoru – rekao je Đaković.

Gradonačelnik Đaković istakao je da je, pored petnaest do sada formiranih preduzeća na području grada, u najavi dolazak dvije inostrane kompanije koje bi trebalo da zaposle preko hiljadu radnika.

I.Pekarić