O IZGRADNJI MEMORIJALNOG CENTRA ODLUČIVAĆE GRAĐANI PRIJEDORA

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković poručio je danas da će o izgradnji memorijalnog centra u rudniku Omarska odlučivati građani Prijedora, a ne neko van tog grada, bez obzira na kojoj se funkciji nalazi.
Komentarišući saopštenje iz kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da su predstavnici “Arselor Mitala” Zenica i on saglasni da se izgradi memorijalni centar u Omarskoj, Đaković je naveo u saopštenju da će o tome odlučivati građani kao što su i do sada radili, a ne neko van Prijedora.

Izetbegović i generalni direktor “Arselor Mitala” Zenica Biju Naira saglasili su se juče da je “izgradnja memorijalnog centra u rudniku Omarska neophodan korak”, koji će ova kompanija preduzeti čim grad Prijedor izda potrebnu građevinsku dozvolu.

Poslanik koalicije “Domovina” u Narodnoj skupštini Republike Srpske Admir Čavka izjavio je danas da je glasanje ove koalicije o prodaji rudnika “LJubija” bilo uslovljeno gradnjom memorijalnog centra za stradale Bošnjake u Omarskoj.

Komentarišući sastanak Izetbegovića sa Nairom, Čavka je rekao da je za njega morbidno da je “Mital” nakon 14 godina poslovanja u Omarskoj, gradnjom tog spomenika uslovljavao glasanje “Domovine”.

On tvrdi da njega niko nije zvao, ali je “kroz priču bilo da je ‘Mital’ spreman da napravi taj centar”.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!