O nama

Наша информативна кућа „Козарски вјесник“ основана је 1969. године. Исте године, Општина Приједор основала је и Радио Приједор, а 1975. године почео је да излази седмични лист „Козарски вјесник“. Било је то предузеће које се тада звало Новинско радио-дифузно предузеће “Козарски вјесник“. Од 1977. године послујемо као Информативно- пословни центар.

Телевизија Приједор почела је са радом 2000. године. ИПЦ „Козарски вјесник“ је једина информативна кућа у БиХ која има сва три медија: лист, радио и телевизију. Радио Приједор емитује програм од 7 до 19 часова, ТВ Приједор од 18 до 24 часа, а лист „Козарски вјесник“ излази једном седмично (петком). Програмско и професионално опредјељење је благовремено и објективно информисање друштвене јавности, изградња демократског друштва и општеприхватљивих друштвених вриједности.

Наша медијска кућа посебну пажњу посвећује укључивању културе дијалога у све видове и нивое комуникације и заговарању толеранције, као основног предуслова  за заједнички живот, суживот, поштовање и помирење у постратном трауматском периоду. Програм Радио Приједора и наше телевизије креирали смо према жељама и интересима гледалаца, а за то се брине 25 стално запослених радника. Својом уређивачком политиком поштујемо правила уређивања програма према стандардима РАК-а, при томе задовољавајући различите укусе наших гледалаца, слушалаца и читалаца. Наша медијска кућа је покровитељ многих спортских, културних, хуманитарних и других манифестација. 

Козарски вјесник

Први број листа „Козарски вјесник“,седмичног гласила приједорске општине, штампан је 12. јуна 1975. године и од тада се непрекидно, сваког петка у седмици, појављује на киосцима и својим читаоцима представљајући се као вјеран хроничар времена и актуелних догађања у приједорској општини. Вишедеценијска традиција „Козарског вјесника“ и писаног новинарства  у Приједору је, међутим, знатно дужа, јер нас враћа у прољеће 1942. године. Тада се на Козари, у издању Партизанског обавјештајног бироа Другог крајишког (козарског) НОП одреда „Младен Стојановић“, појавио први број „Козарског партизанског вјесника“ и по томе је „Козарски вјесник“, на што смо посебно поносни, најстарија новина у Босни и Херцеговини, старија и од „Гласа“ и „Ослобођења“, који су штампани годину дана касније. 

Радио Приједор 

Радио Приједор је почео са радом 12.6.1969. године. Програм нашег радија емитујемо свакодневно на фреквенцији 97.90 ФМ од 7 до 19 часова. Наша програмска шема базирана је на властитој продукцији и у складу је са стандардима РАК-а и жељама слушалаца, што нас сврстава  у најслушаније радио станице приједорске регије.

ТВ Приједор

Основани смо 2000. године са сврхом производње и емитовања телевизијског програма. Телевизијским сигналом покривена је територија града Приједора. Наша ТВ емитује шест сати програма дневно, углавном властите продукције. Приједор ТВ је урбана телевизија, али никако не заборавља вриједности и обичаје поткозарског краја.