Muzička škola ove školske godine upisala je u pripremni razred oko 60 učenika, 45 prvačića i 14 srednjoškolaca. Po tradiciji, učenici se najviše opredjeljuju za klavir, harmoniku i gitaru. Učenici Muzičke škole „Savo Balaban“ koji su primili diplome o uspješno završenom pripremnom školovanju, od ove godine, kao prvačići, spremni su da dalje uče o osnovama muzike.

Prema riječima direktora Muzičke škole “Savo Balaban” Aljoše Novakovića, ove godine zadovoljni su zainteresovanošću učenika za ovu Školu. To su daroviti učenici, koji osnove muzičkog znanja uče u pripremnom razredu, pa ga usavršavaju u osnovnoj i srednjoj školi, a kasnije na studijama u BiH i inostranstvu.

Muzičku školu u Prijedoru pohađa oko 350 učenika na odsjecima: klavira, gitare, harmonike, violine, violončela, klarineta, flaute, saksofona i solo pjevanja.

Učenici nastupaju kao solisti i članovi orkestra na javnim časovima i na učeničkim koncertima, a ove školske godine plan im je da svoje nastupe prošire i u prijedorskim školama.

M.Stegić

PrethodniKARATE: TAKMIČARIMA “ŠODANA” ČETIRI MEDALJE
SlijedećiPOČELO OSLIKAVANJE PETOG PRIJEDORSKOG MURALA (VIDEO)