-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

OBILJEŽAVANJE 100 GODINA RUDARSTVA  

Najnovije vijesti

U okviru svečanosti obilježavanja 100 godina rudarstva koje zajednički organizuju “Arselor Mital Prijedor” i Rudnici željezne rude “Ljubija” uz podršku grada Prijedora i Vlade Republike Srpske danas je održana tradicionalna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi radnika rudnika, a za petak, 9. decembar, zakazana je posjeta studenata i profesora Rudarskog fakulteta Prijedor rudniku Omarska.

Za subotu, 10. decembra, zakazan je koncert kulturno-umjetničkih društava u SD “Mladost”.  Dan kasnije biće održano druženje penzionera rudnika i planinarski marš “Rudarska transferzala”.
Za srijedu, 14. decembra, predviđeni su promocija monografije “100 godina RŽR “Ljubija” i projekcija filma “Grumenje koje život znači”.

U Muzeju Kozare u četvrtak, 15. decembra, u 19.00 časova biće otvorena izložba “100 godina rudarstva” i biće promovisan rokovnik “Rudarski vremeplov”.
Obilježavanje velikog jubileja završava se na Svetu Varvaru, zaštitnicu rudara, u subotu, 17. decembra, svečanom akademijom u podne u Pozorištu Prijedor. Istog dana biće održane rudarske sportske igre, rukometni susret veterana, fudbalski turnir veterana i turnir u šahu i stonom tenisu.

KV

web-p-100-godina-rzr-ljubija