Turistička organizacija grada Prijedora obilježila je 27. septembar – Svjetski dan turizma. Otvorena je izložba turističkih fotografija pod nazivom “Putuj, uživaj, poštuj” koje su postavljene na “Info stanici” u glavnoj gradskoj ulici. Fotografije su nastale u okviru foto-radionice učenika srednjih škola, turističkih i agroturističkih tehničara.

Po odluci Igora Motla mentora foto-radionice, Borisa Eremića predsjednika Udruženja likovnih umjetnika Prijedor i Dragana Stojnića Gige urednika portala “Kozarski vjesnik”, 28 fotografija je postavljeno na portal “Kozarski vjesnik”, a najljepše su ocjenjivali građani putem fejsbuk stranice “Kozarskog vjesnika”.

Fotografija Milice Đurić je prvoplasirana, Slađane Glamočanin drugoplasirana i Danijele Kovačević trećeplasirana. Njima su danas uručene nagrade.

U Kinu “Kozara” priređen je prigodan program na kojem su se predstavili članovi Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović”, učenici “Centra Sunce” i članovi Udruženja Ukrajinaca “Kozak”. U okviru obilježavanja Svjetskog dana turizma, tokom mjeseca jula organizovan je i radni izlet na Kozaru za članove Udruženja slijepih, slabovidih i invalida rada, koji su zajedno sa članovima Izviđačkog odreda “Dr Mladen Stojanović” uređivali prostor oko planinarskog doma.

Ovogodišnji Svjetski dan turizma, pod sloganom “Putuj, uživaj, poštuj”, posvećen je održivom turizmu i jedinstvena je prilika za podizanje svijesti o doprinosu održivog turizma.

M.Stegić

foto: Giga

PrethodniPRIKLJUČCI NA VODOVODNU MREŽU: CIJENA OSTAJE ISTA (VIDEO)
Slijedeći SUTRA 12. PUT MANIFESTACIJA „DANI MEDA“ (VIDEO)