14.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

OBILJEŽEN DAN BORCA (FOTO i VIDEO)

Najnovije vijesti

Služenjem parastosa u Crkvi Svete Trojice i polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske „Za krst časni“, u Prijedoru je danas obilježen Dan borca Odbrambeno-otadžbinskog rata. Vijence je položio i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je naglasio da će ovaj dan obilježavati dok god je boraca Vojske Republike Srpske.

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora

– Ovo je dan kad se svi zajedno prisjetimo časnih ljudi koji su ratovali s ciljem da zaštite svoju djecu, svoja ognjišta. Dan je ovo kad se sjećamo i svih onih koji su svoje živote dali braneći Republiku Srpsku  – rekao je Đaković.

Povodom Dana borca održane su radna i svečana sjednica Boračke organizacije grada Prijedora.

Zoran Predojević, predsjednik prijedorske Boračke organizacije

– Mi i danas upozoravamo sve političare da žrtva onih koji su dali svoje živote u proteklom ratu od nas traži da štitimo opstanak Republike Srpske, ali i da se borimo za prava ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca i porodica poginulih boraca – izjavio je Zoran Predojević, predsjednik prijedorske Boračke organizacije.

On je dodao da vjeruje da će vladajuće strukture imati sluha za probleme ovog dijela populacije, ta da će raditi na njihovom rješavanju.

Z.J.

foto: Giga

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!