10.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

OBILJEŽEN DAN MATERNJEG JEZIKA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Učenici Osnovne škole „Petar Kočić“ prigodnim programom obilježili su 21. februar, Međunarodni dan maternjeg jezika. Pjesmom, recitacijama i igrokazima, oni su predstavili mali dio bogatstva srpskog jezika i tako naglasili potrebu čuvanja jezika kao osnove identiteta čovjeka i naroda.

 

Nada Vuković, predsjednik Aktiva nastavnika srpskog jezika

– Kolažnim programom „Slovo o srpskom jeziku“ pokazali smo da moramo poštovati srpski jezik, bez obzira na najezdu riječi iz stranih jezika – rekla je Nada Vuković, predsjednik Aktiva nastavnika srpskog jezika.

U pripremi i izvođenju programa učestvovali su učenici od drugog do devetog razreda. Činjenicu da se već pet godina na ovaj način slavi maternji jezik pohvalila je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora.

Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora

– Jezik je živa materija i moramo da ga njegujemo, čuvamo i upotpunjujemo, a to su danas dijelom dokazali učenici OŠ „Petar Kočić“ – navela je Kasalovićeva.

Ko zaboravi svoje ime i svoj jezik, gubi i svoj identitet, zato jezik mora da se čuva, poruka je koju su danas uputili osnovci.

Z. J.

foto: Giga