Policijska uprava Prijedor, nizom aktivnosti, obilježila je 4. april, Dan policije Republike Srpske. Služen je parastos u Crkvi Svete trojice, a položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen-ploče policajcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

– Svoje živote u temelje Republike Srpske dalo je 74 pripadnika tadašnjeg Centra javne bezbjednosti Prijedor i šest pripadnika Sedmog odreda Specijalne policije. Ovo je Dan sjećanja na sve naše poginule kolege, koji su život položili za našu slobodu, a naša je dužnost da im odamo počast – rekao je pomoćnik načelnika Policijske uprave Prijedor, Mile Dobrijević.

Na Trgu majora Zorana Karlice, pripadnici PU Prijedor prezentovali su policijska materijalno-tehnička sredstva, opremu i službena vozila.

– Osnovni cilj ove aktivnosti je očuvanje i unapređenje saradnje sa građanima, koji su imali priliku da pogledaju opremu i sredstva koju policijski službenici koriste u svom redovnom radu – rekla je portparol PU Prijedor, Vesna Pačariz.

Dan policije Republike Srpske obilježen je i u ostalim opštinama i gradovima RS, a centralna svečanost održana je u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske u Zalužanima.

M. Šodić

PrethodniPredstavljena monografija o Mileni Dravić (video)
SlijedećiPREMINUO BLAGOJA GAJIĆ