16.8 C
Prijedor
Nedjelja, 4 Juna, 2023

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SOCIJALNOG RADA

Najnovije vijesti

Međunarodni dan socijalnog rada obilježen je i u Prijedoru. Predstavnici Centra za socijalni rad organizovali su danas Info-štand na Trgu majora Zorana Karlice i dijelili letke građanima, s ciljem podizanja svijesti o značaju socijalnog rada u društvu.

“Na ovaj način želimo da se približimo građanima, da im pojasnimo koji su to naši poslovi, te da ih uputimo na koji način mogu da ostvare svoja prava. Da nam se jave i da im pružimo podršku, ukoliko se nalaze u nekoj nepovoljnoj situaciji”, rekla je Željka Vučenović, socijalni radnik CZSR Prijedor.

U vrijeme povećane socijalne potrebe, uslijed ekonomske i društvene nesigurnosti, socijalni radnici se suočavaju sa brojnim izazovima koji zahtijevaju adekvatne profesionalne kompentencije i stalno prilagođavanje raznim situacijama.

“Sveukupna situacija u društvu izazov je za svakog socijalnog radnika. Empatija je nešto što je mora biti osnova, ako odlučite da se bavite ovom profesijom, upravo zato što radite sa najosjetljivijim kategorijama stanovništva”, dodala je Dragana Grujičić, socijalni radnik CZSR Prijedor.

Međunarodna federacija socijalnih radnika proglasila je treći utorak u mjesecu martu Međunarodnim danom socijalnog rada, kada se širom svijeta skreće pažnja na značaj ove profesije i njenog uticaja na pojedinca, porodicu, zajednicu i društvo. Međunarodni dan socijalnog rada ove godine obilježava se pod motom “Poštovanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje”.

M. Š.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!