Specijalna bolnica “Mlječanica” organizovala je danas, povodom obilježavanja Svjetskog dana fizioterapeuta i fizikalne terapije, promotivni štand u centru Kozarske Dubice, gdje su fizioterapeuti razgovarali sa građanima o prevenciji bolesti i efikasnosti fizikalne terapije.
“Naša profesija nije baš prepoznata u društvu, mnogi ljudi misle da su fizioterapeuti samo maseri. Zbog toga je važno promovisati našu profesiju i `Mlječanicu`, koja nudi usluge savremene moderne fizioterapije”, rekla je fizioterapeut Jovana Janković.

Jankovićeva je istakla da je ovaj dan za promociju fizioterapeutske struke i podizanje svijesti o efikasnosti i uspjehu fizioterapeuta u prevenciji i liječenju različitih oboljenja tokom cijelog životnog vijeka.

“Tu smo danas da predstavimo `Mlječanicu` kao centar koji je bitan za fizioterapiju, a ovdje smo i ispred Udruženja fizioterapeuta Republike Srpske. Međunarodni dan fizioterapeuta obilježava se od 1952. godine širom svijeta, a prvi put ga obilježavamo u Kozarskoj Dubici jer je praksa bila posljednjih 20 godina da se ovaj datum obilježava u Banjaluci”, rekla je Jankovićeva novinarima.

Ona je dodala da građani na štandu mogu da se upoznaju o uslugama “Mlječanice”, fizioterapiji kao profesiji, a dostupan im je i promotivni materijal.

Jankovićeva je naglasila da se u Specijalnoj bolnici “Mlječanica” mnogo radi na usavršavanju ljekara i fizioterapeuta, uz podršku direktora Darka Banjaca.

Najavila je da će u Prijedoru u subotu, 11. septembra, ispred robne kuće “Patrija” biti postavljen promotivni štand “Mlječanice”, te da će tako Svjetski dan fizioterapeuta i fizikalne terapije biti obilježen i u tom gradu.

“Mlječanica” teži da bude lider dijagnostike u regionu i već je, osim nabavke najsavremenijih dijagnostičkih aparata, krenula izgradnja novih smještajnih kapaciteta.

Ovaj turističko-zdravstveni kompleks, zbog svih benefita za ljudsko zdravlje, na dobrom je glasu u zemlji, a nakon proširenja kapaciteta i osavremenjivanja opreme zasigurno će biti poznat i izvan regiona.

SRNA

PrethodniEUFOR DONIRAO KOMPLETE PRVE POMOĆI PRIJEDORSKOM CRVENOM KRSTU
SlijedećiOtvorena izložba radova nastalih na 14. likovnoj koloniji „Sreten Stojanović“