18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI

Najnovije vijesti

Svjetski dan prve pomoći tradicionalno se obilježava svake druge subote u mjesecu septembru. U Prijedoru je obilježen tako što su policijski službenici i volonteri Crvenog krsta na više lokacija, vršili zaustavljanje vozila i provjeru sadržaja kutije prve pomoći kao obavezne opreme kod vozača.

Kako kažu volonteri koje smo sreli na terenu, cilj ovih akcija je bio da se preventivno ukaže vozačima na značaj kompletnog sadržaja kutije prve pomoći, koja u slučaju saobraćajne nezgode može uticati na smanjenje ili isključenje posljedica povreda. Ovo je bila prilika da se povodom Svjetskog dana prve pomoći vozači upozore da su dužni posjedovati u vozilu kutiju prve pomoći i to sa pravilnim sadržajem. Svaki vozač od volontera Crvenog krsta dobio je spisak sa tačnim sadržajem šta treba da posjeduje jedan set prve pomoći u svakom vozilu.

Društva Crvenog krsta neprekidno ulažu napore u osposobljavanje što više građana za pružanje prve pomoći u svim situacijama povreda i bolesti, čime se smanjuje rizik od posljedica nesreća koje se dešavaju u svakodnevnim životnim situacijama, ali i prirodnim nesrećama.

M.Stegić