5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN TURIZMA

Najnovije vijesti

Prijedor je danas bio domaćin obilježavanja Svjetskog dana turizma. Bila je to odlična prilika da se turističkim radnicima pokažu najatraktivnije turističke destinacije u gradu. Jedna od najpopularnijih, svakako je Nacionalni park „Kozara“, na koji su Prijedorčani posebno ponosni, tvrdi Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

  • Turizam je izuzetno značajna privredna grana i ima veliki potencijal za razvoj. Mi se svi moramo potruditi da obezbijedimo što više radnih mjesta. U Prijedoru se posebno ističe planina Kozara, a i murali su postali brend grada Prijedora – dodao je Đaković.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma je „Turizam i radna mjesta“. Prema podacima Svjetske turističke organizacija, 319 miliona ljudi na planeti radi u oblasti turizma, što je 10 odsto od ukupne populacije.

  • Turizam je veliki potencijal Republike Srpske, u koji ćemo zajedničkim snagama ulagati i doprinijeti većoj zaposlenosti u Republici Srpskoj, što nam je od velikog značaja – rekla je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske.

Organizatori obilježavanja Svjetskog dana turizma su Turistička organizacija Prijedor, Turistička organizacija Republike Srpske i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske. B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!