Prijedor je danas bio domaćin obilježavanja Svjetskog dana turizma. Bila je to odlična prilika da se turističkim radnicima pokažu najatraktivnije turističke destinacije u gradu. Jedna od najpopularnijih, svakako je Nacionalni park „Kozara“, na koji su Prijedorčani posebno ponosni, tvrdi Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

  • Turizam je izuzetno značajna privredna grana i ima veliki potencijal za razvoj. Mi se svi moramo potruditi da obezbijedimo što više radnih mjesta. U Prijedoru se posebno ističe planina Kozara, a i murali su postali brend grada Prijedora – dodao je Đaković.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma je „Turizam i radna mjesta“. Prema podacima Svjetske turističke organizacija, 319 miliona ljudi na planeti radi u oblasti turizma, što je 10 odsto od ukupne populacije.

  • Turizam je veliki potencijal Republike Srpske, u koji ćemo zajedničkim snagama ulagati i doprinijeti većoj zaposlenosti u Republici Srpskoj, što nam je od velikog značaja – rekla je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske.

Organizatori obilježavanja Svjetskog dana turizma su Turistička organizacija Prijedor, Turistička organizacija Republike Srpske i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske. B.D.

PrethodniRepertoar kina “Kozara” od 26. septembra do 2. oktobra 2019. godine
SlijedećiODRŽANA JESENJA BERZA SITNIH ŽIVOTINJA (video)