16.8 C
Prijedor
Nedjelja, 4 Juna, 2023

OBILJEŽENA 81 GODINA OD POGIBIJE DR MLADENA STOJANOVIĆA

Najnovije vijesti

Polaganjem vijenaca kod spomenika doktoru Mladenu Stojanoviću obilježena je 81 godina od njegove pogibije. Predsjednik SUBNOR-a Prijedor, Veljko Rodić podsjeća da je 1. aprila 1942. godine u Jošavci poginuo najveći sin Kozare i Potkozarja, doktor Mladen Stojanović.

“On je bio organizator ustanka na Kozari, bio je revolucionar od školskih dana, pa do kraja života. Poginuo je samo zato što se ideološki razlikovao od drugih ljudi, pripadao je komunističkom pokretu i opštoj borbi protiv fašizma. Samo zato je poginuo, a ne zato što je kriv. Naprotiv, on je obilazio krajeve u Bosanskoj Krajini, razgovarao sa ljudima koji su prihvatali sve ono što je govorio i zato je Krajina bila jezgro ustanka na koji su se oslanjali i služili za primjer ostalim krajevima u BiH i Jugoslaviji”, poručio je Rodić.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora, Žarko Kovačević kaže da je doktor Mladen Stojanović prije svega bio humanista i ljekar, pa onda i političar. “Mi danas s ponosom slavimo njegovo ime i trebalo bi i ubuduće da se ugledamo na sve vrijednosti koje je on zagovarao tada”, poručio je Kovačević.

Vijence su položile brojne delegacije, među kojima su delegacije Gradskog odbora SUBNOR-a Prijedor kao i iz ostalih lokalnih zajednica, delegacija Gradske uprave, Boračke organizacije i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Vijence su položile i delegacije udruženja, društava i ustanova koje nose ime doktora Mladena Stojanovića. Nakon obraćanja zvaničnika kod spomenika ovom narodnom heroju održan je i prigodan kulturno-umjetnički program.

B.M.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!