U Prijedoru je juče obilježena slava grada i Crkve Svete Trojice – Duhovi. Nakon liturgije u pomenutom hramu, položeni su vijenci ispred Spomen-obilježja “Za krst časni”, a slavski ručak služen je u Hotelu “Prijedor”.

Gradonačelnik, Milenko Đaković, čestitao je Prijedorčanima slavu grada, te istakao da je ovo dan kada se na jednom mjestu okupljaju prijatelji i poslovni saradnici. – Ja svim sugrađanima želim srećan ovaj dan, a svim gostima sam poželio da se ugodno osjećaju – dodao je on.

Kao i svake godine, slavi grada prisustvovao je i arhimandrit solunski Partenijus, grčki dobrotvor, koji je u posljeratnom periodu pomagao brojnim porodicama u Republici Srpskoj. Podsjetio je da u Prijedor dolazi 25 godina i da je ovo mjesto koje mnogo voli.- Već 25 godina ovdje poznajem neke ljude. Mnogo mi se sviđa da dolazim svake godine ovdje na crkvenu slavu u slavu grada – rekao je Partenijus.

Povodom slave grada i Crkve Svete Trojice upriličen je i koncert duhovne muzike, na kojem su nastupili prijedorsko Srpsko pjevačko društvo “Vila” i Beogradski muški hor.

B.D.

PrethodniVELIKA RASPRODAJA U SPORT VISION OUTLETU U PRIJEDORU
SlijedećiMISKA GLAVA, PRVI FINALISTA KULTURNO-ZABAVNOG KARAVANA „SELO VESELO 2019“ (video)