22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

OBILJEŽENA SLAVA GRADA I CRKVE SVETE TROJICE (video)

Najnovije vijesti

U Prijedoru je juče obilježena slava grada i Crkve Svete Trojice – Duhovi. Nakon liturgije u pomenutom hramu, položeni su vijenci ispred Spomen-obilježja “Za krst časni”, a slavski ručak služen je u Hotelu “Prijedor”.

Gradonačelnik, Milenko Đaković, čestitao je Prijedorčanima slavu grada, te istakao da je ovo dan kada se na jednom mjestu okupljaju prijatelji i poslovni saradnici. – Ja svim sugrađanima želim srećan ovaj dan, a svim gostima sam poželio da se ugodno osjećaju – dodao je on.

Kao i svake godine, slavi grada prisustvovao je i arhimandrit solunski Partenijus, grčki dobrotvor, koji je u posljeratnom periodu pomagao brojnim porodicama u Republici Srpskoj. Podsjetio je da u Prijedor dolazi 25 godina i da je ovo mjesto koje mnogo voli.- Već 25 godina ovdje poznajem neke ljude. Mnogo mi se sviđa da dolazim svake godine ovdje na crkvenu slavu u slavu grada – rekao je Partenijus.

Povodom slave grada i Crkve Svete Trojice upriličen je i koncert duhovne muzike, na kojem su nastupili prijedorsko Srpsko pjevačko društvo “Vila” i Beogradski muški hor.

B.D.