12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

OBILJEŽENO 27 GODINA OD FORMIRANJA SDS-a U PRIJEDORU (VIDEO)

Najnovije vijesti

Srpska demokratska stranka juče je obilježila 27 godina postojanja i rada u Prijedoru. Centralni dio obilježavanja ove godišnjice održan je sinoć u Marićkoj, gdje je prije gotovo tri decenije Jovan Rašković i osnovao prijedorski SDS.

Nakon liturgije, služen je parastos kod Raškovićeve biste, a potom je rukovodstvo stranke položilo vijence. Predsjednik ove stranke Vukota Govedarica poručio je da Srbi danas imaju slobodu, koja je bila ono čemu je Rašković posvetio svoj rad i život.

– Slobodu imamo, imamo Republiku Srpsku koja ima sve prerogative državnosti. Srbima je danas potrebna pravda. A da bi je dobili potreban je čovjek koji shvata značenje slobode i pravde – rekao je Govedarica, poručivši da upravo SDS može da ponudi takve ljude.

Poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Borislav Bojić rekao je da mogu da budu ponosni na činjenicu da je SDS bio na čelu srpskog naroda koji je stvorio Republiku Srpsku.

– To veliko djelo moramo braniti prije svega očuvanjem mladosti u RS i poštovanjem onoga što su politički lideri prije nas stvarali – poručio je Bojić. SDS u Prijedoru nastavlja političkim putem koji je utabao akdemik Rašković. poručio je predsjesnik Gradskog odbora ove stranke u Prijedoru Milan Tubin.

On je dodao da očekuje povoljan rezultat SDS-a na narednim izborima, što će im dati priliku da rade na unapređenju opšteg stanja u Prijedoru.

– Vjerujem da mi možemo da zaustavimo odliv mladih, da možemo da unaprijedimo privredu u našem gradu, jer znamo kako to uraditi – rekao je Tubin.

Z.J.