Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

OBILJEŽENO 75 GODINA OD SMRTI DR MLADENA

NAJNOVIJE VIJESTI

Polaganjem vijenaca na spomenik dr Mladenu Stojanoviću i prigodnim programom danas je u organizaciji Gradskog odbora SUBNOR-a Prijedor obilježeno 75 godina od smrti i 121 godina od rođenja ovog velikog humaniste i vođe ustanka u Krajini.

Obilježavanje prvog aprila dana kada je 1942. godine u selu Jošavka ubijen dr Mladena Stojanovića organizuje se punih 65 godina odnosnoi od 1952. godine kada je ispred gradske administracije postavlejn spomenik ovom legendarnom partizanskom vođi, rekao je Veljko Rodić predsejdnik Gradskog odbora SUBNOR-a prijedor. On je dodao da je dr Mladen velika ličnosti, omiljen u narodu koji je dr Mladena zvao a i srotinjskom majkom.

Milenko Đaković gradonačelnik Prijedor rekao je da su Kozara i Prijedor simboli borbe protiv fašizma. U prijedoru decenijama obilježavamo prvi april dan rođenja i smrti dr Mladena ličnosti koja je nadživjela svoje vrijeme, čovjeka kavi će ljudi tek biti – rekao je Đaković.

Obilježavanju godišnjice rođenja i smrti Dr Mladena Stojanovića prisutvovali su članovi SUBNOR-a Prijedor, brojni građani i učenici prijedorskih srednjih i osnovnih škola, te predstavnici društava i ustanova koje nosi ime ovog humaniste.

P.Š.

foto: Giga

https://youtu.be/dXwPngfs47Y