Gradska uprava Prijedor obezbijediće u školskoj 2017/18. godini stipendije za još 77 studenata i 51 učenika. U Gradskoj upravi Srni je potvrđeno da je u novembru prošle godine raspisan konkurs za dodjelu 140 novih stipendija za školsku 2017/18. godinu – 80 stipendija za redovne studente prvog ciklusa studija i 60 stipendija za učenike srednjih škola.

Zbog neispunjavanja uslova, nisu dodijeljene stupendije za studije njemačkog jezika, ekologije i matematike, a u srednješkolskom obrazovanju ostale su nedodijeljene stipendije za elektrotehničara, te po dvije stipendije za mašinskog, farmaceutskog, bankarskog i ugostiteljskog tehničara.

Na konkurs je pristiglo ukupno 357 prijava, a 319 prijava ispunjavalo je uslove konkursa.

“Konačna lista sačinjena je na osnovu bodovanja prema Pravilniku o stipendiranju, objavljenom na internet stranici grada, tako da svako može provjeriti da li je tačno izbodovan”, navode u Gradskoj upravi Prijedor.

Osim novih stipendija, grad će nastaviti da stipendira i dosadašnje stipendiste koji su za to ispunili uslove – 90 studenata, 30 apsolvenata i 96 učenika, što je uz nove stipendiste 346 stipendista za ovu akademsku godinu.

Studentska stipendija je 120, a učenička 70 KM.

izvor: Srna

foto: Ilustracija