5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Oboljeli od rijetkih bolesti oslobođeni svih participacija (video)

Najnovije vijesti

Oboljelima od rijetkih bolesti u Republici Srpskoj od ponedeljka  biće  omogućeno  pravo na zdravstveno liječenje bez plaćana participacija, najavljuju iz  Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Oni su i ranije bili su oslobođeni plaćanja participacije, ali  ne za sva oboljenja. Stvaralo je to kako kaže, Dalibor Pavlović direktor Fonda zdravstvenog osiguranja kancelarije Prijedor probleme za oboljele  koji su stariji od 15 godina  jer su morali plaćati participaciju ako imaju dijagnozu koja nije bila obuhvaćena  Pravilnikom Fonda.

Dalibor Pavlović, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja kancelarije Prijedor

Pavlović pojašnjava da pravo na trajno oslobađanje od participacije oboljeli će  ostvariti na osnovu legitimacije koju izdaje Centar za rijetke bolesti Univerzitetskog kliničkog centra  Republike Srpske.

Ucentru za rijetke bolesti Republike Srpske registrovana su 432 pacijenta sa 170 različitih oboljenja- navodi  Pavlović i ističe da primjer uvođenja dodatnih prava za  oboljele od rijetkih bolesti kao i inovativnih terapija  za liječenje karcinoma, su samo još jedan dokaz da je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske stabilizovao poslovanje  i nastavio sa ostvarivanjem svog osnovnog cilja, a to je unaprijeđenje zdravstvene zaštite osiguranika.

P.Š.