U Narodnoj kuhinji „Optimisti”, u koju svakodnevno dolazi 160 korisnika, kažu da je to trenutno maksimalan broj obroka koji mogu finansijski da podnesu. Spisak onih kojima je pomoć potrebna, u dobroj mjeri, prevailazi njihove trenutne mogućnosti. Zahvalni su prijedorskoj Gradskoj upravi, koja je obezbijedila 12.500 KM za nabavku namirnica, ipak broj onih kojima je obrok potreban je daleko veći.

– Na javnoj raspravi o Nacrtu budžeta za narednu godinu, prisutnima sam predočio da je neophodno da se ova sredstva povećaju, kako bi mogli izaći u susret svim ljudima kojima je ovakva pomoć potrebna – rekao je Zijad Čanić, rukovodilac ove kuhinje.

U planu je da, početkom naredne godine, „Optimisti“nose obroke na kućni prag onima koji nisu u stanju da sami dođu u javnu kuhinju. Kako kažu, inspiracija im je bio projekat Udruženja građana „DON“, koje je starim i iznemoglim licima pomagalo u svakodnevnim kućnim poslovima.

– S njima smo se dogovorili da ovim nemoćnim licima nosimo po jedan obrok, a za to će nam trebati mnogo više sredstava, jer oni se nalaze na teritoriji cijelog Prijedora – dodao je Čanić i izrazio nadu da će ovu inicijativu prepoznati lokalna samouprava, ali i humani pojedinci.

Z.J.

 

 

PrethodniDOJAVA O BOMBI U SUDU BILA JE LAŽNA
SlijedećiFUDBAL: FSA PRIJEDOR BOLJA OD „SLOGE“