Obuhvat djece cjelodnevnim boravkom u prijedorskim vrtićima iznosi svega 5,7 odsto, što je daleko od evropskog prosjeka koji, prema najnovijim istraživanjima, iznosi oko 80 odsto, navodi se u izvještaju o radu Dječijeg vrtića “Radost” za školsku 2016/2017. godinu koji je danas usvojen u Skupštini grada.
Odbornici su ocijenili da je važna vaspitno-obrazovna djelatnost koju ova ustanova obavlja u šest objekata za 454 djece uzrasta do šest godina, sa kojima radi 36 vaspitača.

Sve ovo ide u prilog činjenici da Prijedoru nedostaju vrtići i da bi u gradskoj zoni trebalo planirati izgradnju novog objekta ili iskoristiti adakvetan prostor u vlasništvu grada za ovu namjenu.

U izvještaju se navodi da je i ove godine više od stotinu djece ostalo neupisano zbog nedostatka kapaciteta.  Planirana je sanacija centralnog vrtića “Radost”, kao najstarijeg objekta u koji ide najveći broj djece i već je izrađena projektna dokumentacija.

I ove godine iskazana je potreba da bude nabavljeno transportno vozilo kojim se prevozi hrana iz centralnog vrtića.

Odbornici Skupštine grada u raspravi o ovom izvještaju saglasili su se da je u narednom periodu potrebno raditi na racionalizaciji prostora u gradu i stvaranju uslova da budu povećani kapaciteti za smještaj djece.

izvor: Srna

PrethodniSTIŽE SEZONA PREHLADE I GRIPA (VIDEO)
SlijedećiFUDBALERI “OMARSKE” U POBJEDNIČKOJ SERIJI