2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

OBUKA ZA ODRŽIVA RADNA MJESTA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora ”PREDA-PD” u okviru projekta ”Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta” raspisala je Javni poziv  za osposobljavanje nezaposlenih za plasteničku proizvodnju, zavarivače TIG, CNC operatere za metal i drvo te obuku za informacionu tehnologiju.

Branislav Vujasin, projekt-menadžer na projektu “Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta”, koji se finansira od strane međunarodne organizacije ILO, kaže da se ovaj projekat realizuje zajedno sa Gradom Prijedorom, Mašinskom i Poljoprivrednom školom, Udruženjem drvoprerađivača ”Klaster drvo”  i “Edna Metalworking” Prijedor.

Kroz Projekat će se raditi na rješavanju strukturnih poremećaja na tržištu rada na dugoročnom i kratkoročnom  nivou, kažu u “Predi”. Kompanija “LANAKO” organizovaće obuku iz oblasti informacionih tehmologija. Aleksandar Crnovčić, menadžćer Sektora za edukaciju ove kompanije, najavljuje da će polaznici imati 240 časova obuke. Javni poziv biće otvoren do 21. maja ove godine.

P. Š.