10.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

OČEKIVANA ODLUKA, A PROUZROKOVANE NEPOTREBNE TENZIJE

Najnovije vijesti

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Nebojša Radmanović izjavio je da je odbijanje revizije presude po tužbi protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu očekivana odluka, iako su u BiH prouzrokovane tenzije više nego što treba.
Radmanović je rekao da su podnošenjem revizije eskalirale neke krupne stvari kao što je vaninstitucionalno djelovanje koje se ponavlja 20 godina od Dejtonskog mirovnog sporazuma i izgleda nema namjeru da prestane, naročito kod onih iz vrha bošnjačkog naroda.

Nebojša Radmanović
Nebojša Radmanović, potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata

“Mi iz SNSD-a pokušali smo da to dignemo na nivo Narodne skupštine, kao najvišeg predstavničkog tijela srpskog naroda u Republici Srpskoj i da to bude mjesto dogovora i jedinstva kako raditi dalje, a ne samo u ovom slučaju oko obnovljene tužbe. Nažalost, nismo u potpunosti uspjeli”, rekao je večeras Radmanović novinarima u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, ova situacija pokazala je potpuno jedinstvo bošnjačkih političara, intelektualaca i nevladinog sektora, dok se u Republici Srpskoj nije u potpunosti uspjelo uspostaviti jedinstvo već je došlo do razjedinjenosti vlasti i opozicije.

“SNSD će nastaviti da se trudi da jedinstveno djeluje, pogotovo u ovoj situaciji koju smo očekivali i koja je, srećom, brzo završena da se ne podižu tenzije”, rekao je Radmanović.

izvor: Srna

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!