5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

OD 1. APRILA PROLJETNO UREĐENJE GRADA

Najnovije vijesti

Akcija “Proljetno uređenje grada” počinje 1. aprila i trajaće do kraja mjeseca. Obuhvatiće čišćenje grada, uređenje zelenih površina oko škola, poslovnih objekata, stambenih zgrada, ulica, trotoara, obala, korita rijeka i drugih neuređenih površina na području grada.

U okviru ove akcije u “Komunalnom preduzeću” pripremaju 45 klupa, 45 korpi za smeće, tri stola koja idu na zelene površine, zatim 130 sadnica ukrasnog grmlja i 10.000 komada sezonskog cvijeća. Sve javne ustanove, škole i mjesne zajednice, koje su zainteresovane za dobijanje ove donacije od grada Prijedora i “Komunalnog preduzeća”, mogu se prijaviti do 1. aprila, Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove grada Prijedora.

Od 16. aprila biće organizovan besplatan odvoz prikupljenog otpada kao i odvoz kabastog otpada, prema utvrđenom rasporedu Komunalnog preduzeća. U gradskoj zoni kućanske aparate, dijelove namještaja i slično treba odlagati pored kontejnera, ali ne na saobraćajnice. Odvoz kabastog otpada u prigradskom i seoskom području vršiće se po rasporedu redovnog odvoza smeća, te bi građani otpad trebalo da iznesu u ranim jutarnjim satima kako bi sve bilo odvezeno istog dana.

M.Stegić