Pripadnici Policijske uprave Prijedor su u akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na brzinu vožnje i prisustvo alkohola u krvi kontrolisali 309 vozača, a prekršajne sankcije izrekli za njih 185 ili 59,9 odsto, saopšteno je danas iz ove uprave.

Zbog učešća u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisana su 34 vozača, od kojih je šest zadržano u policijskim stanicama do triježnjenja, a zbog prekoračenja brzine sankcionisan je 151 vozač, od kojih 14 zbog prekoračenja većeg od 30 kilometara na čas.

“Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike da poštuju saobraćajna pravila i propise, a poseban akcenat stavljamo na pješake i njihovo bezbjedno kretanje kolovozom. Potrebno je da dodatnu pažnju posvete vidljivosti odnosno da noću i u vrijeme smanjene vidljivosti, prilikom kretanja van naselja, koriste svjetloodbojne prsluke, kao i da se ne kreću kolovozom pod uticajem alkohola”, navedeno je u saopštenju.

Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na brzinu vozila i prisustvo alkohola u krvi vozača realizovana je od petka do danas, 22. do 25. novembra.

SRNA

PrethodniRASPISAN KONKURS ZA STUDENTSKE STIPENDIJE
SlijedećiOdržano muzičko-poetsko veče “Stop nasilju nad ženama” (video)