Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske će, povodom predstojećeg početka nove školske godine, od danas sprovoditi akciju “Zaštitimo djecu u saobraćaju” kojom se vozači pozivaju na dodatan oprez u saobraćaju na putevima u blizini škola. Aktivnosti policijskih službenika na zaštiti djece u saobraćaju biće planirane u saradnji sa zaposlenima u školama i usklađene sa odvijanjem nastave, saopšteno je iz MUP-a. Policija će kažnjavati nepropisno parkiranje u zonama škola i pješačkih prelaza, kao i na autobuskim stajalištima, te inicirati da se obezbijedi prohodnost pješačkih prolaza do školskih objekata i postavljanje pješačkih barijera kojima bi se spriječio direktan izlazak djece na kolovoz.
“Zadatak policijskih službenika prvenstveno će biti da nađu najbezbjednije trase za kretanje učenika iz prigradskih naselja i iz dijelova grada u kojima nema škola”, navodi se u saopštenju.
U saradnji sa direktorima i pedagozima škola, u prvoj polovini septembra za učenike najmlađih uzrasta biće organizovana predavanja o temi bezbjednog i pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju.
Tokom septembra biće pojačano prisustvo policijskih službenika u gradskim zonama i u blizini školskih objekata, s posebnim akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, te poštovanje pješačkih prelaza.
Policajci će obavljati pojačanu kontrolu vozila koja vrše organizovan prevoz djece, a vozila koja odaju sumnju da su tehnički neispravna upućivaće na vanredne tehničke preglede. MUP Srpske apeluje na vozače da s pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, te prilagode brzinu uslovima puta, naročito na putnim pravcima kojima se kreću učenici i u blizini škola.

SRNA

PrethodniZavršen rukometni turnir veterana i veteranki „Prijedor 2018“
SlijedećiMladi DNS-a posjetili staricu Gospu Davidović (video)