U Prijedoru nema zaraženih virusom korona. Pod zdravstveni nadzor stavljeno je 100 osoba, koje su uglavnom posljednja dva dana doputovale u Prijedor iz Slovenije. Tri osobe trenutno se nalaze u kućnoj izolaciji, a kod jedne osobe rade se testovi na virus korona. Ovo su najnoviji podaci gradskog Štaba za vanredne situacije.

Iz Štaba je ponovo upućen apel građanima da mjesta panici nema, te da se pridržavaju propisanih preventivnih mjera. Štab je donio odluku da se od danas kreće sa dezinfekcijom javnih ustanova u gradu, javnih površina i sredstava javnog prevoza. Građani će biti naknadno obavješteni o zonama gdje bude bilo potrebe da se oslobodi unutrašnji ili vanjski prostor. Upućen je poziv građanima da sprovedu mjere dezinfekcije u svojim stambenim objektima.

                      GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“,  broj: 121/12 )  i člana 12. stav 3. Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja grada Prijedora („Službeni glasnik grada Prijedora“, broj:7/13), na sjednici održanoj dana 14.03.2020. godine u 22.00 časa, Gradski štab za vanredne situacije grada Prijedora, donosi sljedeće:

                                                ZAKLJUČKE

1.     Radi sprovođenja mjera prevencije širenja novog virusa korona na području grada Prijedora izvršiti dezinfekciju svih javnih objekata, javnih površina i sredstava javnog prevoza, u periodu od 36 časova nakon stupanja na snagu zaključaka Gradskog štaba za vanredne situacije.

2.     Nakon realizacije, odnosno sprovođenja dezinfekcije u svim javnim objektima,javnim površinama i sredstvnima javnog prevoza nastaviti kontinuirano obavljanje mjere dezinfekcije preporučene od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

3.     Obavezuju se a.d „Komunalne usluge“ Prijedor, a.d. “Vodovod“ Prijedor, Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor i Dom zdravlja Prijedor da raspoložive kapacitete i sredstva stave u funnkciju realizacije – sprovođenja mjera dezinfekcije javnih objekata, javnih površina i sredstava javnog prevoza.

4.     Obavezuju se sve javne ustanove da o realizaciji dezinfekcije u svim javnim objektima, javnim površinama i sredstvima javnog prevoza izvijeste Gradski štab za vanredne situacije, u roku od 24 sata nakon sprovedene dezinfekcije. Izvještaj dostaviti Odsjeku za civilnu zaštitu Gradske uprave Prijedor.

5.     Obavezuje se zdravstvena inspekcija Gradske uprave Prijedor da vrši nadzor nad sprovođenjem mjera dezinfekcije javnih objekata, javnih površina i sredstava javnog prevoza i o tome redovno izvještava Gradski štab za vanredne sizuacije. 

Komandant, Milenko Đaković

PrethodniPotrebna bolja saradnja udruženja potrošača i preduzeća u oblasti usluga od opšteg ekonomskog interesa i telekomunikacijskih usluga
SlijedećiPOČELA DEZINFEKCIJA JAVNIH USTANOVA. VEČERAS DEZINFEKCIJA JAVNIH POVRŠINA I PRANJE ULICA (VIDEO)